• Gemeente Gorinchem / Alex Tukker

Mevrouw Duijnhouwer 100 jaar

GORINCHEM Pietje Duijnhouwer is donderdag 9 juli 100 jaar geworden. Locoburgemeester Eva Dansen is op bezoek geweest om haar te feliciteren met deze bijzondere leeftijd.

Mevrouw Duijnhouwer is geboren en getogen in Gorinchem. Ze heeft tot aan haar huwelijk als assistente in het ziekenhuis in Gorinchem gewerkt. Ze had een fijne baan waarin ze veel heeft geleerd. Daarna was zij thuis om voor het huishouden en de kinderen te zorgen.

Vroeger had men niet veel te besteden, dit was bij mevrouw Duijnhouwer thuis niet anders. Dat was niet erg, ze heeft een prachtige en fantastische jeugd gehad met veel liefde en een fijne familie. Een familie met goede genen wat oud worden betreft; meerdere familieleden zijn allemaal erg oud geworden (2 van haar zussen ook rond de 100 jaar).

Mevrouw Duinhouwer heeft vroeger veel gereisd en veel landen van de wereld gezien. Haar dochter werkte bij KLM. Mevrouw Duijnhouwer heeft in het verleden met haar hele familie meegewerkt aan het boek "Gorinchem tijdens de oorlog".

Mevrouw Duijnhouwer is nog heel helder van geest en puzzelt graag, ook gaat zij er nog graag alleen op uit. Zij maakt regelmatig dagtochtjes met haar kinderen en heeft pas de bruiloft van haar kleinzoon bijgewoond.

Vrijdag viert zij haar verjaardag met kennissen en vrienden. Zondag viert zij haar verjaardag feestelijk op locatie met de familie.

Mevrouw Duijnhouwer heeft 4 kinderen, 5 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen (de 3e op komst).