Mevrouw Van der Torre 100 jaar

GORINCHEM Mevrouw Van der Torre is maandag 30 maart 100 jaar geworden. Burgemeester Anton Barske is op bezoek geweest om haar te feliciteren met deze bijzondere leeftijd.

Mevrouw van der Torre is geboren in Rotterdam en woonde daar met haar vader, moeder en twee broers. Toen ze trouwde verhuisde ze met haar man naar Indonesië. Haar man was militair en heeft drie jaar in een Jappenkamp in Indonesië gezeten. In 1936 kwamen ze voor een half jaar naar Nederland. Daarna keerden ze weer terug naar Indonesië. In 1937 werd hun eerste zoon geboren, twee jaar later in 1939 de tweede zoon en de laatste zoon weer precies twee jaar later in 1941. Het gezin kwam in 1951 terug naar Nederland. Ze hebben toen eerst 9 maanden in Westerbork gewoond. Daarna zijn ze naar Gorinchem verhuisd.

Mevrouw van der Torre hield van naaien, breien en borduren. Ze maakte vaak kleren voor haar drie zoons. Op dit moment woont ze in een appartement in woonzorgcentrum Huize Sint Clara in Gorinchem. Afgelopen zondag vierde mevrouw van der Torre haar bijzondere verjaardag met kennissen en vrienden. Maandag vierde ze haar verjaardag thuis voor familie.

Mevrouw van der Torre heeft 3 kinderen. Zij heeft ook klein -en achterkleinkinderen.