• Avres

Mini-taalevent: Boek voor JOU

GORIMCHEM Zaterdag 2 september wordt tussen 11.00 en 16.00 uur het mini-taalevent 'Boek voor JOU' gehouden in de Gasthuisstraat voor boekhandel de Mandarijn in Gorinchem. Jong en oud kan daar terecht voor een gratis tweedehands boek en er worden tal van andere taalactiviteiten gehouden. Stichting Lezen en Schrijven, het Huis van Inspiratie en Avres vragen hiermee aandacht voor laaggeletterdheid in de regio

Boek voor JOU is een eenmalig event in de binnenstad van Gorinchem. Bettina Bruno, regionaal projectleider van de Stichting Lezen en Schrijven vertelt: ,,We maken er een leuk, levendig event van met verschillende activiteiten voor jong en oud in het centrum van de binnenstad. Zo delen we tweedehands boeken uit, organiseren we een workshop handlettering, is er muziek en komt er een sneldichter.

,,We hopen met deze actie met mensen in gesprek te gaan over taal", aldus Bruno. ,,Taal maakt het leven makkelijker én leuker. Wij willen mensen enthousiasmeren om als taaldeelnemer of

taalvrijwilliger aan de slag te gaan. Ook bieden we informatie over taalonderwijs in de regio en schenken wij aandacht aan het regionaal Taalpunt in de bibliotheek van Gorinchem. Dit taalpunt wordt vrijdag 8 september officieel geopend."

De actie Boek voor JOU is een aftrap van landelijke 'Week van de Alfabetisering' in de binnenstad van Gorinchem. Door het hele land worden acties georganiseerd om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid. De gratis te verkrijgen tweedehands boeken voor de actie Boek voor JOU zijn ter beschikking gesteld door inwoners uit de regio en medewerkers van Avres. Mensen die ook een boek voor dit project ter beschikking willen stellen kunnen boeken tot 1 september inleveren bij boekhandel de Mandarijn (Gasthuisstraat 25 in Gorinchem). Deelnemers maken hiermee kans op het winnen van een boekenbon ter waarde van twintig euro.