• Fotografie Studio Ziezo
  • Fotografie Studio Ziezo

Minister Slob bezoekt Merweplein Gorinchem

GORINCHEM Minister van OCW, Arie Slob, en Staatssecretaris van SZW, Tamara van Ark, bezochten maandag Stichting OVO, aanbieder van openbaar onderwijs in Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam. Zij werden vergezeld door wethouders Ro Van Doesburg en Eelke Kraaijeveld. Met dit bezoek tonen zij interesse in de wijze waarop OVO werkt aan een doorlopende leerlijn van 0 tot 20 jaar.

Het bezoek vond plaats bij ikc Merweplein waar onderwijs en opvang nauw samenwerken aan een doorlopende leerlijn en begeleiding van 0 tot 13 jaar. Kinderen gaan van de peuterspeelzaal ,,Een good practice voorbeeld voor het land," aldus Staatsecretaris van Ark. Tussen de gesprekken door werd dit concept onderstreept door een bezoek aan de buitenschoolse opvang, waar de kinderen een gezonde snack klaargemaakt hadden voor de gasten.

Ook de overgang van basisschool naar middelbare school werd deze middag besproken. Binnen Stichting OVO vallen negen basisscholen en vier middelbare scholen. Deze kennis combinerend is OVO Talentontwikkeling opgezet, een programma met elementen die bijdragen aan de doorlopende leerlijn van groep 1 tot aan het eindexamen. Een belangrijke toevoeging volgens bestuurder Bert-Jan Kollmer. ,,Ik ben ervan overtuigd dat kinderen zich beter ontwikkelen wanneer zij geen drempel ondervinden bij de overgang naar een nieuwe school, met ons programma OVO Talentontwikkeling zorgen wij hiervoor."