• Picasa

Modeshow van Soroptimistclub Merwekring

GORINCHEM Soroptimistclub Merwekring verzorgt maandag 16 maart voor de 23e keer de jaarlijkse modeshow en verkoop van mooie tweedehands dameskleding. De avond vindt plaats in De Nieuwe Doelen in Gorinchem. De modeshow begint om 20.00 uur, de voorverkoop start al om 19.00 uur. Er is volop merkkleding van goede kwaliteit. Tevens worden er accessoires en schoenen verkocht. Toegangskaarten (8 euro) zijn verkrijgbaar bij de entree van De Nieuwe Doelen, Haarstraat 64 in Gorinchem en bij de leden van Soroptimistclub Merwekring.

De opbrengst van de verkoop is bestemd voor een gezondheidsproject in Ghana van de Stichtng Red Capa en voor concerten voor ouderen en zieken in de regio door de Stichting Muziek in huis. Vorig jaar was de opbrengst ruim 6.000 euro. Niet verkochte kleding gaat naar Dress for Success, een vrijwilligersorganisatie die werkzoekenden aan kleding helpt die past bij de functie waarop ze solliciteren.

Soroptimistclub Merwekring is een serviceclub van vakvrouwen die zich inzetten voor positieverbetering van vrouwen en kinderen wereldwijd. Zij maakt deel uit van de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao met ruim 3400 leden verdeeld over 102 clubs. De leden van Soroptimistclub Merwekring komen uit o.a. uit Lingewaal, Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam. Wereldwijd zijn 90.000 vrouwen in 124 landen Soroptimist. Soroptimistclub Merwekring sponsort ook de Voedselbanken van Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam en Leerdam.