Mooie opbrengst paasactie Vrienden van het Beatrixziekenhuis

GORINCHEM De Stichting Vrienden van het Beatrixziekenhuis heeft een mooi bedrag opgehaald met de verkoop van scharreleieren. Deze verkochten zij onlangs in de centrale hal van het ziekenhuis. Zowel patiënten, bezoekers als medewerkers konden een doos scharreleieren kopen. Met de opbrengst financiert de stichting extra's voor patiënten die niet uit het reguliere ziekenhuisbudget kunnen worden betaald. Met de verkoop is € 427,20 opgehaald.

Met deze paasactie wilde de stichting op een leuke en laagdrempelige manier geld inzamelen. ,,We zijn erg blij met het bedrag dat we hebben opgehaald met de verkoop", zegt Heidi Ruis, voorzitter van de werkgroep. ,,Zo kunnen we weer mooie dingen realiseren voor de patiënten van het Beatrixziekenhuis. Bijvoorbeeld een weekprogramma voor patiënten van de verpleegafdelingen en speciale kalenderklokken ter voorkoming van desoriëntatie bij onder andere kwetsbare ouderen en patiënten met bijvoorbeeld hersenletsel." De eieren kreeg de stichting aangeboden door PLUS supermarkt uit Leerdam. ,,We waarderen het enorm dat zij ons op deze manier wilde helpen."

De Stichting Vrienden van het Beatrixziekenhuis organiseert al een aantal jaar activiteiten die het verblijf voor patiënten veraangenamen. Ruis: ,,We hebben al veel mooie dingen kunnen realiseren zoals een verblijfsruimte voor familie van patiënten, een stilteruimte en het project 'Baby Dichtbij' waarbij ouders met een speciaal camerasysteem dichtbij hun baby kunnen zijn die in het ziekenhuis moet blijven. Dit allemaal dankzij giften van bedrijven en/of particulieren."

Voor meer informatie over de Stichting Vrienden van het Beatrixziekenhuis kijk op www.vriendenvanhetbeatrixziekenhuis.nl of bel (0183) 64 20 50.

Fotobijschrift:

Gastvrouw Lenny Ronkes (midden) verkocht samen met haar collega's scharreleieren namens de Vrienden van het Beatrixziekenhuis. Majolijn Mutters en Mascha Ratten, teamleiders in het Beatrixziekenhuis, bedanken namens de stichting iedereen voor hun steun.