Mooie opbrengst verkoop kerstkoeken Vrienden van het Beatrixziekenhuis

GORINCHEM De Stichting Vrienden van het Beatrixziekenhuis heeft afgelopen week kerstkoekjes verkocht in de centrale hal van het ziekenhuis. Zowel patiënten, bezoekers als medewerkers konden voor € 3,00 een pak koeken kopen. Met de opbrengst financiert de stichting extra's voor patiënten die niet uit het reguliere ziekenhuisbudget kunnen worden betaald. Met de verkoop is € 541,95 opgehaald.

Met deze kerstactie wilde de stichting op een leuke en laagdrempelige manier geld inzamelen. ,,We zijn erg blij met het bedrag dat we hebben opgehaald met de verkoop", zegt Heidi Ruis, voorzitter van de werkgroep. ,,Zo kunnen we weer mooie dingen realiseren voor de patiënten van het Beatrixziekenhuis. Onder andere weekprogramma voor patiënten op de verpleegafdelingen en multimediaschermen aan bed staan op onze wensenlijst." De koeken kreeg de stichting aangeboden door Speciaalbakkerij Van der Grijn en het Merewade College uit Gorinchem. ,,We waarderen het enorm dat zij ons op deze manier wilden helpen."

Bij de verkoop van de koeken konden mensen ook hun (kerst)wens opschrijven en ophangen in een speciale wensenkerstboom. ,,Dit kon een persoonlijke wens zijn, een wens voor iemand anders of de patiënten in het Beatrixziekenhuis. We hebben veel leuke en mooie wensen voorbij zien komen. Zo werd onder andere alle kinderen, ondanks hun ziekte, een goede kerst toegewenst. Soortgelijke wensen waren er voor patiënten, artsen, verpleegkundigen en vrijwilligers."

De Stichting Vrienden van het Beatrixziekenhuis organiseert al een aantal jaar activiteiten die het verblijf voor patiënten veraangenamen. Ruis: ,,We hebben al veel mooie dingen kunnen realiseren zoals een verblijfsruimte voor familie van patiënten, een stilteruimte en het project 'Baby Dichtbij' waarbij ouders met een speciaal camerasysteem dichtbij hun baby kunnen zijn die in het ziekenhuis moet blijven. Dit allemaal dankzij giften van bedrijven en/of particulieren."

Fotobijschrift:

Gastvrouwen Hanneke Golverdingen en Ria van den Berg (v.l.n.r.) verkochten kerstkoekjes namens de Vrienden van het Beatrixziekenhuis. Majolijn Mutters, teamleider in het Beatrixziekenhuis, bedankt namens de stichting iedereen voor hun steun.