• Ilja Meefout

Mr. Polska komt weer naar Gorinchem tijdens Zomerfeest

GORINCHEM Al meer dan 6 jaar timmert hij hard aan de weg: Mr. Polska. Deze zomer staat hij op meerdere grote festivals en dinsdag 16 augustus komt hij voor de tweede keer naar de stad waar het voor hem allemaal is begonnen. Zijn optreden op het Gorcumse Zomerfeest start om 22:45 uur.

Op driejarige leeftijd kwam Mr. Polska vanuit Polen naar Nederland. Het is altijd zijn droom geweest om bekend te worden met zijn muziek. Dat is zeker gelukt. Elke nieuwe video van Mr. Polska wordt vaker bekeken dan het dagelijkse 8 uur journaal en samen met zijn Gorcumse producer Boaz van de Beatz zet hij een originele ruwe sound neer.

In 2010 ontving Mr. Polska de 'State Award voor Rookie of the Year 2010' en sindsdien is hij niet meer te stoppen. Zijn mega doorbraak kwam met het nummer 'Vinger op de Klitter' in 2011 en daarna volgden vele andere hits zoals 'Krokobil', 'Allermooiste Feestje', 'Hausa Wausa' en 'Vlammen'.

Mr. Polska heeft vorige maand zijn eerste Engelstalige single uitgebracht: Move Up (Lost Gravity). De single is de soundtrack van de nieuwe achtbaan in Walibi. Ondanks dat hij enorm bang is voor achtbanen is hij toch bij de openingsrit geweest.

Mr.Polska is onderdeel van Nouveau Riche, het succesvolle electronische hiphoplabel dat zijn basis heeft in Gorinchem. Onder leiding van huis-producer Boaz van de Beatz nemen Jebroer, Skinto, Stepherd, NoizBoiz, Kid de Blits en Mr.Polska dagelijks nieuwe tracks op in de Nouveau Riche Studio.

Eerder maakte de organisatie van het Zomerfeest op de Groenmarkt al bekend dat Ronnie Flex en Danny Vera op respectievelijk dinsdag en woensdag tijdens het Zomerfeest de bühne zullen betreden. Wekelijks maakt de organisatie nieuwe artiesten bekend via De Stad Gorinchem, dee website www.zomerfeest.nl en social media kanalen.