• Janus Visser/BDU

Museum scoort met 'papier'

Het bezoekersaantal is deels te danken aan de betrokkenheid van Gorcumers bij de expositie. Zo werden hun creaties van papier in het museum geëxposeerd. Dit is volgens Kreszner dan ook een belangrijke toevoeging aan de tentoonstelling. ,,Natuurlijk hoeft het museum niet alleen Gorcums te zijn, maar er moet wel iets zijn waar Gorcumers zich bij betrokken voelen en ook bij betrokken worden. Dat maakt het mede tot een succes." Ook de presentatie 'Het geheim van papier' met onder andere originele spiekbriefjes van het schoolmuseum in Dordrecht is een oorzaak van de drukte.

Op zaterdag 12 september, tijdens Open Monumentendag, vinden er 's middag allerlei activiteiten omtrent papier in het museum plaats. Zo is er een lezing over papier door de eeuwen heen, kun je zelf even in de rol als boekbinder of papierschepper kruipen, en kun je de beginselen van de Japanse vouwkunst Origami leren. Ook is er op 24 september nog een expositie met papierwerk van scholieren.

De volgende expositie van het museum zal gaan over de vrijmetselarij. Kreszner: ,,De vrijmetselarij is een inwijdingsgenootschap, waarvan de vereniging hier in de Molenstraat al 200 jaar bestaat. Er wordt een film over Gorinchem en de vrijmetselarij gemaakt, we laten de geschiedenis zien en we vertellen hoe je vrijmetselaar wordt. We hopen dat deze expositie weer net zo'n succes zal worden."

Tot en met zondag  13 september is de tentoonstelling 'papier in de hoofdrol' nog in het Gorcums Museum te zien.