• F. van Rongen
  • F. van Rongen

Musical Annie door Lyceum Oudehoven

GORINCHEM Schouwburg De Nieuwe Doelen in Gorinchem is op woensdag 15, donderdag 16 en vrijdag 17 maart het decor voor een kleine 300 leerlingen van het Lyceum Oudehoven. Vanaf september 2016 werkten de leerlingen uit 4 havo en 4 vwo aan hun eigen theaterproductie Annie, gebaseerd op de strip Little Orphan Annie van Harold Gray.

Annie vertelt het verhaal van een weesmeisje dat voor twee weken mag logeren bij de biljonair Oliver Warbucks. Wanneer Warbucks haar wil adopteren, omdat de band tussen de twee zo goed blijkt te zijn, komt Annie haar grote vraag naar boven: Waar zijn haar echte ouders? Alles wordt in het werk gesteld hen te vinden, zonder resultaat. Wanneer haar ouders dan opeens toch op de stoep staan lijkt het geluk van Annie en Warbucks in duizend stukjes uit elkaar te vallen. Maar zoals Annie zelf zingt: Een nieuwe kans krijg je morgen.

Fleur Struijk, Laura Verheij en Sanne de Bruyn spelen 'onze' Annies en staan met vijftig schoolgenoten op het toneel tijdens deze bijzondere avonden. ​Aanvang van de voorstelling is om 20.00 uur.

Voor de PA (Praktische Activiteit) van het vak CKV (Cultuur en Kunstzinnige vorming) werkten de leerlingen aan de verschillende aspecten van de kunstvakken. Binnen de disciplines muziek, decor 2D, decor 3D, kleding, dans, drama hebben de leerlingen alle onderdelen voor de productie zelf gemaakt of geïnterpreteerd en is de voorstelling het eindresultaat van dit jaarlijks interdisciplinair project.

De productie wordt begeleid door de docenten Sanne Boogerd, Daan Bucher,  Dinne Groothuis, Carola Loeve, Julia Morriën en Fons van Rongen.