• En de namen van de bandleden: vlnr Franca Voorbergen Daniel Roos (foto: Etiënne Hessels) Ferdi Schaap (foto: Ruud Koedam) Thom Goosens (RJG Films) Emiel de Jong (M. Kelfkens) Janos Koolen

    En de namen van de bandleden: vlnr Franca Voorbergen Daniel Roos (foto: Etiënne Hessels) Ferdi Schaap (foto: Ruud Koedam) Thom Goosens (RJG Films) Emiel de Jong (M. Kelfkens) Janos Koolen
  • Daniel Roos

    Henk Ganzeboom, Kobalt Fotografie DuPho
  • Daniel Roos

    Henk Ganzeboom, Kobalt Fotografie DuPho

Gorcummer Daniel Roos met nieuwe band op Zomerfeest

25-08-2019, 00:05 | Lezersnieuws | Daniel

Tien jaar geleden stond Daniel Roos  (32) voor het eerst met zijn band op de Gorcumse Zomerfeesten. Een jaar eerder had hij er opgetreden met de lokale hiphopformatie Devastators, waarna hij met zijn eigen muziek in het oog sprong van de festivalorganisatie.

 

Piano Man Band

Nu, zoveel jaar later, krijgt de Gorcumse singer-songwriter en pianist opnieuw een plek op het grote podium op de Groenmarkt, vóór Edsilia Rombley. Deze keer met zijn Piano Man Band, een muzikaal eerbetoon aan Billy Joel en Elton John. “Ook zullen we wat van mijn eigen liedjes spelen, die qua stijl perfect aansluiten bij de rest van ons repertoire,” aldus Roos.

 

Spetterende show

Inmiddels heeft de Piano Man Band al met succes de nodige optredens in Nederland en België gespeeld en staan er ook voor het nieuwe theaterseizoen concerten gepland, zoals 28 september in het Fulcotheater in IJsselstein. “Daar spelen we onze ‘Ultimate Billy Joel’ show. Een van de krachten van onze band is dat we de muziek van twee artiesten combineren, maar het ook apart van elkaar aanbieden. Daarnaast spelen we alles in de originele toonsoorten en met de energie uit de hoogtijdagen van Billy Joel en Elton John. Zonder dat het een persiflage wordt, het draait bij ons echt om de muziek en concertervaring! We willen het publiek van begin tot einde meenemen in een spetterende show zoals Joel en John dat ook doen.”

 

Veelzijdigheid

Dit alles doet Daniel met zijn maar liefst 6-koppige band. “Sinds de vorige theatertournee heb ik deze door omstandigheden grotendeels vernieuwd. Ik heb een aantal hele ervaren en goede muzikanten gevonden die precies zo’n project zochten en hetzelfde ermee willen bereiken als ik. Goed voor het enthousiasme waar we mee spelen en voor onze veelzijdigheid. Zo speelt de toetseniste ook accordeon en de gitarist bijvoorbeeld mandoline.” Die laatste is Janos Koolen, in Gorinchem ook wel bekend door zijn samenwerkingen met muzikant Izak Boom.

Daniel kijkt er ook naar uit om eigen nummers te spelen. “In de jaren dat ik als barpianist werkte, heb ik veel ervaring opgedaan en ben ik ook als singer-songwriter gegroeid. Het optreden op de Zomerfeesten is een prachtige kans om ook daar wat van te laten horen.”

 

Daniel Roos en de Piano Man Band spelen op zondag 1 september om 12:15 uur op het podium op de Groenmarkt.