• Vlag in top voor Lingehavenconcert

    Theo Bos

Vlag in top voor Lingehavenconcert

13-08-2019, 11:37 | Lezersnieuws | Theo

Nog ruim vier weken en dan staat de Lingehaven "bol" in het kader van het 6e Lingehavenconcert. De komende editie van in Gorinchem wordt wel weer heel speciaal en zeer gevarieerd. Dat deze editie anders van opzet is eigenlijk niet zo vreemd. De organisatie maakt nu gebruik van de nieuwe fraaie herinrichting van het Eind en gebruikt de bestaande trappen langs het water als tribune.

Over het geheel staan een groot aantal foodtrucks voor een drankje en een hapje. Dat wordt flaneren op de Lingehaven-Boulevard. Zoals altijd zijn de concerten gratis te bezoeken en alle zitplaatsen zijn vrij. Ook nieuw is dat het kleinere podium staat op de Derde Waterkering. Dus niet meer op de bekende pontons. Tijdens de concerten kunnen bootjes gratis aanmeren in de haven.

Vrijdagmiddag 6 sept. / 13.00 uur: Zoals gebruikelijk begint het Lingehavenconcert met een schoolconcert voor alle basisschooljeugd van Gorinchem. De meer dan 1600 kinderen krijgen op een unieke wijze een educatieve muziekscholing in de openlucht. Een combinatie van klassieke en lichte muziek. Mooi om er ook bij te zijn.

PROGRAMMA

Vrijdagavond 6 september / 20.30 uurGroot concert met dirigent Walter Proost en zijn orkest Symphony Euopean Philharmonia met een eerbetoon aan Hans Zimmer, grootmeester van de soundtrack.

Zaterdagmiddag 7 september / 15.00 uur Brel & Brass. De mooiste liederen van Jacques Brel in een koperen jasje met Michelle van Hautem en Jos Jansen. Begeleidt door Brassband Rijnmond, dirigent Chris Derikx. Zaterdagavond 7 september / 20.30 uur:Toppers van de avond zijn Dennis van Aarssen samen met het Bogers Swing Collective (BOSCO) met Eric Vloeimans (trompet) en inspirator Georgios Lazakis die nr. 3 staat in de Kleurrijke Top 100.