Nationaal Schoolontbijt met de burgemeester

HEUKELUM Leerlingen van groep 5/6 van christelijke basisschool De Wegwijzer uit Heukelum aten dinsdag 10 november een ontbijt samen met burgemeester Van Ruijven-van Leeuwen in het gemeentehuis. In de raadzaal gaven ze zo het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 500.000 kinderen op zo'n 2.500 basisscholen samen ontbijten.

De burgemeester onderstreept hiermee het belang van een goed ontbijt als begin van de dag. Aan de ontbijttafel stelden de kinderen vragen aan de burgemeester, die ze eerder hadden voorbereid, zoals 'hoe zwaar is de ambtsketen die de burgemeester om heeft' en 'wat doet een burgemeester op een werkdag'.

Aan het eind van het ontbijt overhandigde de burgemeester een donatie aan de Linda Foundation, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. De leerlingen van groep 5/6 zamelden lege flessen in voor het statiegeld. Daarmee haalden ze € 35,- op. De school rondde het bedrag af naar € 50,- en de burgemeester doneert nog eens € 150.

Zo'n 245 gemeenten doen mee met het Burgemeestersontbijt dat onderdeel is van Het Nationaal Schoolontbijt. Een week lang wordt aandacht geschonken aan het belang van een goed ontbijt. Te veel kinderen slaan 's ochtends nog steeds hun ontbijt over, blijkt uit verschillende onderzoeken. Om te ervaren dat ontbijten gezond, goed, lekker en ook leuk is gaan ook dit jaar ruim 500.000 kinderen op zo'n 2.500 basisscholen samen ontbijten. Bakkers en supermarkten uit de buurt zorgen ervoor dat al die kinderen op tijd hun gezonde ontbijtje krijgen.