• Piet Gerssen
  • Everdien Hamann

Schoonmaakactie tegen plastic soep

Actie tegen plastic soep

GORINCHEM ,,Iedereen kan een steentje bijdragen tegen de Plastic Soep in oceanen, zeeën en rivieren. Bijvoorbeeld door gewoon in je eigen woonomgeving even goed rond te kijken of er plastic zwerfafval ligt en dat even op te ruimen. We haken zaterdag 21 september daarom aan bij de Earth Clean Up Day 2019 met een schoonmaakactie in onze eigen stad vanaf de Lingehaven."

Lloyd D'Rose van Gorcum Actief heeft het initiatief genomen aan te sluiten bij de wereldwijde Earth Clean Up Day. ,,Er zijn tal van initiatieven wereldwijd en in Nederland, maar Gorinchem is nog een 'witte vlek'. Daar willen we iets aan doen. Deze actie is ook bedoeld om aandacht te vragen voor een betere publieke instelling ten opzichte van zwerfvuil zodat we om te beginnen onze eigen woonomgeving schoon houden."

Gorcum Actief organiseert deze schoonmaakactie speciaal gericht op afval waaruit de plastic soep bestaat: Plastic, blik, kunststof draden en touwen. ,,We hebben oranje vuilniszakken. Het is de bedoeling zwerfafval in te zamelen dat geschikt is voor hergebruik," aldus mede-organisator Annemarie Pie.

Deelnemers aan de Earth Clean Up Day verzamelen zich zaterdag 21 september om 9.00 uur bij de trappen van de Lingehaven. Daar staan oranje vuilniszakken en afvalgrijpers klaar en wordt het afval na afloop ca. 12.00 uur bij elkaar gezet zodat Waardlanden het kan komen ophalen. Plastic afval uit de eigen omgeving kan in de grijze kliko-container of in een afvalbak van de gemeente gedeponeerd worden.