• Frank Govers

Nieuw bestuur Koningsdag

GORINCHEM Koningsdag Gorinchem kent een nieuw bestuur. Het officiële startsein voor de mensen die Koningsdag 2017 tot een succes moeten maken, werd vorige week maandag gegeven door burgemeester Govert Veldhuijzen.

door Tim Hartman

Kamal Basu, Wilfred Muilenburg, Yvonne van Dongen, Helga Buitelaar, Petra Schröder, Dick Bosch en Tanja Pijleman gaan er dit jaar volop tegenaan om ook in 2017 een koningsdagviering aan Gorinchem te geven waar de stad trots op mag zijn. Gemakkelijk is dat echter niet, want de tijd dringt, erkent ook Kamal Basu, voorzitter van het nieuwe bestuur. ,,Er is een tijdje met de gemeente overlegd hoe we het dit jaar aan willen pakken, dat heeft enige tijd gekost. Maar het gaat absoluut goed komen. Het belangrijkste is dat er ook in Gorinchem Koningsdag gevierd kan worden, in volgende jaren kunnen we altijd nog uitbreiden."

Er is genoeg gezegd en geschreven over Koningsdag in Gorinchem, maar het nieuwe bestuur kijkt graag vooruit. Het exacte programma staat nog in de steigers, maar enkele activiteiten die normaal gesproken buiten Koningsdag worden georganiseerd worden dit jaar gebundeld. ,,De Hip & Happy Market en het Open Podium op het Eind bijvoorbeeld", zegt Basu. ,,Daarnaast zorgt Gorinchem Beweegt voor een Atletics Arena en kunnen kinderen met hun kleedje op de Langendijk zitten", aldus Basu.

Volgens de voorzitter zijn de krachten vanuit verschillende partijen in Gorinchem gebundeld en dus moet dit het begin zijn van een koningsdagtraditie waar Gorinchem met vreugde naar toe leeft. ,,Het is dit jaar nog even aftasten vanwege de tijd, maar wellicht dat er in de komende jaren ook andere wijken buiten de binnenstad worden betrokken. Het gaat er nu eerst om dat er iets staat voor Gorinchem en regio en voor jong en oud."

Voor meer informatie kunnen mensen binnenkort terecht op koningsdaggorcum.nl of op de Facebookpagina.