• sgargomarus.jpg
    Gomarus Scholengemeenshap aan de Hoefslag

    BDUmedia

Nieuwbouw Gomarus Zaltbommel van start

GORINCHEM/ ZALTBOMMEL Gomarus scholengemeenschap begint donderdag 26 oktober met de bouw van hun nevenvestiging in Zaltbommel. Op die dag wordt het bestemmingsbord onthuld. Met het ingnag van volgend schooljaar wordt het nieuwe gebouw in Zaltbommel in gebruik genomen. ,,De voorbereidingen liggen achter ons, de realisatie ligt voor ons. We zijn blij dat de spa de grond in kan", aldus een woordvoerder van de reformatorische scholengemeenschap.

Ook in Gorinchem wordt er gewerkt aan de uitbreiding van de scholengemeenschap. Het hoofdgebouw aan de Hoefslag in Gorinchem wordt met 1000 m2 vergroot. Naar verwachting is deze uitbreiding in december 2018 afgerond. Tot die tijd blijft de school gebruik maken van een gedeelte van de dependance aan de Lange Slagenstraat en de Neercasselstraat. Zodra het Gomarus deze verouderde panden niet meer nodig heeft, worden deze gesloopt.

,,In de achterliggende periode is veel werk verzet. Er is een programma van eisen gemaakt, dat vervolgens is vertaald naar een ruimtelijk concept. Onze architect en de adviseur installaties hebben, in samenwerking met een ontwikkelteam van de school, het geheel uitgewerkt en een definitief ontwerp gemaakt. De bouwkundige aannemer is Burgland bouw uit Dodewaard. De installateur is Verweij elektrotechniek uit Nieuwegein.

Naar verwachting zullen vanaf komend schooljaar zo'n 500 leerlingen les gaan krijgen in Zaltbommel. Bij de verdeling van de leerlingen over de vestigingen in Gorinchem en Zaltbommel houdt de school zoveel mogelijk rekening met de afstand tot de school en de reistijd van de leerlingen. In eerste instantie komt er in zaltbommel onderwijs voor de eerste drie leerjaar van vmbo basis en kader, mavo (eveneens de eerste drie jaar) en havo/vwo (ook de eerste drie jaar) In het daaorpvolgende cursusjaar (2019/2020) komt daar ook mavo 4 bij.