• Anneke Janszen
  • Anja Kok

Nieuwe expositie Galerie de Etage

GORINCHEM Bij Boekhandel Cursief/ Galerie de Etage exposeren vanaf 14 april tot en met 10 juni Anneke Janszen en Anja Kok.

In de kleine ruimte met bovenlicht komen de prachtige bloemenschilderijen van Anneke Janszen helemaal tot leven. Het zijn monumentale schilderijen met uiteenlopende formaten. Er wordt heel sterk ingezoomd op het onderwerp 'de bloem'. Door de uitvergroting ontstaat er een zekere vervreemding. Mooie vormen en kleuren die een soort van blijheid bij je oproepen. Anneke wordt geïnspireerd door kunstenaars als Georgia O'Keeffe, Eric Andriesse, Ina van Zijl en Margriet Smulders.

In de grote ruimte gaat Anja Kok (mede-eigenaar van Boekhandel Cursief) een atelier inrichten. In dit atelier zijn schilderijen te zien van Anja Kok die regelmatig gewisseld worden. Tijdens de opening zijn er werken in mixed media te zien. In deze werken zijn foto's en verschillende technieken met olie- en acrylverf verwerkt. Het werk gaat over mensen in een ruimte en hoe ze zich daarin bewegen, vaak vanuit verrassende standpunten. Het zijn alledaagse situaties, vermengd met een vleugje fantasie, vervreemding, eenzaamheid en het onvermogen tot liefde. Zij droomt al schilderend door haar schilderij als een kind vol verbazing in de volwassen wereld. Voor meer informatie: www.anjakok.nl

De opening van de expositie is op zaterdag 14 april om 15.00 uur. Tijdens de opening zijn de kunstenaars aanwezig om iets over hun werk te vertellen.