Nieuwe groep vluchtelingen komt naar Gorinchem

GORINCHEM Een nieuwe groep vluchtelingen arriveert vrijdag 29 januari in Gorinchem. Dit keer gaat het om vluchtelingen die momenteel nog in de noodopvang in Zwijndrecht, Sliedrecht en Bleskensgraaf verblijven. In totaal gaat het om 84 mensen. In het vormalige belastingkantoor wonen momenteel al zo'n 100 vluchtelingen. De opvanglocatie in Gorinchem kan in totaal 300 vluchtelingen huisvesten.

De regio A-V heeft op het gebied van vluchtelingenopvang de handen ineen geslagen. Om onmenselijk gesleep door het hele land te voorkomen krijgen vluchtelingen zoveel mogelijk een plek binnen de regio. Vanuit de crisisopvang in omliggende gemeenten komen daarom verschillende groepen volgende week naar de noodopvang in Gorinchem waar ze langere tijd kunnen verblijven. Het gaat in ieder geval om mensen uit de crisisopvang in Sliedrecht (35), Zwijndrecht (19) en Bleskensgraaf (30).

Komende zaterdag houdt de opvang in Gorinchem open huis. Tussen 11.00 uur en 14.00 uur zijn belangstellenden welkom om een kijkje te komen nemen in het pand. Mederwerkers van het COA (Centraal Orgaan Asielzoekers) staan klaar om vragen te benatwoorden en informatie te verstrekken.

Knutselmateriaal gevraagd

Iedere middag wordt er met kinderen geknutseld in de noodopvanglocatie. Hiervoor is Vluchtelingenwerk op zoek naar knutselmaterialen. Heeft u nog knutselmaterialen? Neem dan contact op met Ayse Güdük of Jette van de Pol: jvandepol@vwzuidvleugel.nl of aguduk@vwzuidvleugel.nl.