Nieuwe speler voor team Gorinchem Beweegt

GORINCHEM Team Gorinchem Beweegt heeft vanaf 1 augustus een nieuwe Buurtsportcoach in haar gelederen in de vorm van Corné van Rosmalen. Corné (21 jaar) is pas afgestudeerd aan de ALO in Eindhoven en stond te trappelen om te beginnen aan deze uitdaging. Corné neemt de Gildenwijk over van Devie de Ronde. Devie blijft wel onderdeel van het team als verenigingsadviseur en netwerkcoördinator.

Gorinchem Beweegt is een team wat zich bezighoudt met sport, cultuur en gezondheid. Wat gaat jouw rol worden?

,,Als Buurtsportcoach ben ik verantwoordelijk voor de uitvoering van het sport-, cultuur- en gezondheidsbeleid van de gemeente Gorinchem. Ik ben dus de hele dag bezig om de wijk in beweging te krijgen. Dit doe ik zeker niet alleen, maar samen met sport- en cultuuraanbieders, onderwijs, jongerenwerk, politie, wijkbeheer, Poort6 en alle bewoners van de wijk. Door te ondersteunen, adviseren en activeren proberen we gezamenlijke initiatieven en evenementen van de grond te krijgen in de wijk. Bijvoorbeeld tijdens een burendag, een koningsdag of een straatspeeldag. Ook ben ik het aanspreekpunt voor actieve bewoners. Heb je een leuk idee voor de wijk? Spreek me dan aan. Ik denk graag met u mee."

Als Buurtsportcoach ben je dus erg actief in de wijk. Hoe gaat je gemiddelde werkdag eruit zien?

,,Je zult me vaak zien en vinden in de Gildenwijk, dichtbij en tussen de mensen. Daar probeer ik door middel van gesprekken met bewoners en verschillende organisaties de behoefte van de wijk te vinden. Dit dient als input voor mijn werk. Daarbij staan er in de Gildenwijk 3 gezonde basisscholen waarbij ik nauw betrokken zal zijn. Samen met deze scholen werken we aan een gezonde leefstijl van de kinderen. Zodat er in de jonge jaren een goede basis wordt gelegd voor de toekomst. Ook ben ik verantwoordelijk voor het Sportpunt Gildenwijk dat onderdak heeft in de van Rappardhal. Elke week op dinsdag en woensdag zal ik hier te vinden zijn. Het sportpunt dient niet alleen om te sporten, maar ook als ontmoetingsplek met extra aandacht voor beweging en gezonde voeding. Het is een plek waar met wijkbewoners over hun ideeën voor de wijk wordt gesproken. Voor elk initiatief vanuit de wijk staan we open, hierbij probeer ik te ondersteunen en te verbinden met andere partijen om tot realisatie van het initiatief te komen. En dan coördineer ik ook nog een aantal stedelijke projecten waarbij het de bedoeling is om mensen te activeren. Los van dat bewegen een belangrijke factor is voor een gezonde leefstijl, zijn sport en cultuur een fantastisch middel om een positieve bijdrage te leveren op het gebied van bijvoorbeeld leefbaarheid, talentontwikkeling of netwerkversterking. Allemaal belangrijke factoren om mensen gezond te krijgen en te houden."

Wanneer kunnen inwoners of organisaties een beroep op jouw doen?

,,Altijd! Heb je een idee voor de Gildenwijk, dan kun je contact met me opnemen. Mocht het idee buiten mijn expertise vallen, dan zorg ik dat je in contact komt de juiste partij of persoon. Het is van belang dat we samen iets neer zetten wat in de toekomst blijft bestaan. Samen maken we de wijk nog leuker."

Contact opnemen met Corné? Dat kan via C.v.Rosmalen@gorinchem.nl of 0183-659426.