• gp-foto

    foto: GP-foto
  • gp-foto

    foto: GP-foto
  • gp-foto

    foto: GP-foto

Nieuwe sporttoestellen officieel in gebruik genomen

GORINCHEM Met hulp van kinderen van de Tamboerijn en ouderen van hart Receatief heeft wethouder Arjen Rijsdijk woensdag 22 november de nieuwe sporttoestellen Buiten de Waterpoort in gebruik genomen. Wethouder Rijsdijk: ,,De nieuwe sporttoestellen sluiten aan bij het streefbeeld van het nieuwe Speelruimteplan. Hierin is de locatie Buiten de Waterpoort aangewezen als één van de speel- en sportlocaties voor zowel jong als oud."

Veel mensen vinden het prettig om in de buitenlucht alleen of met een groepje te kunnen bewegen. Deze ontwikkeling is meegenomen in het speelruimteplan dat in september 2017 door de gemeenteraad is vastgesteld. De gemeente wil inwoners van Gorinchem stimuleren (meer) te bewegen en daarmee een gezondere leefstijl laten ontwikkelen. Het plaatsen van meer beweegtoestellen die iedereen kan gebruiken, past bij dit streven. De nieuwe toestellen zijn geschikt voor iedere leeftijdsgroep, onderhoudsarm, 'hufterproof' en hebben een lange levensduur.

De nieuwe toestellen staan bij het grote touwklimtoestel op het grasveld. Dit is een actieve, recreatieve locatie bij het bestaande klimnet Buiten de Waterpoort. De oude locatie van de toestellen laat de gemeente in de oorspronkelijke (groene) staat herstellen.