OBS De Tweemaster trapt af met naschoolse activiteit Techniek & Design

GORINCHEM Vanaf dit schooljaar organiseren de Gorcumse scholen zelfstandig de naschoolse activiteiten op hun school. OBS De Tweemaster is hiermee als eerste school in Gorinchem gestart. Ruim 30 leerlingen van De Tweemaster maakten vorige week kennis met Stefanie Wendel de Joode van Colours of Life. Zij geeft de kinderen van groep 1 t/m 8 een activiteit in Techniek & Design. De afgelopen jaren werden de naschoolse culturele activiteiten georganiseerd door Gorinchem Beweegt. Dankzij de culturele menukaart www.culturelemenukaart.nl kunnen de scholen dit nu zelf.

Op de online Culturele Menukaart (www.culturelemenukaart.nl) is het cultuuraanbod uit Gorinchem en omstreken verzameld. Scholen kunnen zelf bepalen wanneer en door wie ze een culturele activiteit laten uitvoeren. Ook de communicatie, inschrijvingen en contacten met de aanbieders verloopt via de school. De activiteiten sluiten zo naadloos aan bij de behoefte en het programma van de school.

Directeur OBS De Tweemaster, Miëlle van der Heijden: ,,De Tweemaster vindt het belangrijk om te werken aan talentontwikkeling van onze leerlingen. De naschoolse activiteit die we nu hebben gekozen uit het aanbod op de culturele menukaart, pas daar goed bij."

In Gorinchem krijgen kinderen op deze manier de gelegenheid om via de naschoolse activiteiten met cultuur kennis te maken De activiteiten worden gefinancierd vanuit de pijler Cultuureducatie uit het Toekomstbeeld Cultuur gemeente Gorinchem 2013 - 2018. Gorinchem Beweegt vervult hierin een makelaarsrol door vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Gorinchem Beweegt heeft ook gezorgd voor een toolbox om de scholen te ondersteunen met de uitvoering. Deze toolbox bevat onder andere een format voor posters, inschrijfformulier en een nieuwsbrief- item. De scholen kunnen deze bij elke nieuwe activiteit eenvoudig aanpassen en gebruiken.

Scholen die vragen hebben over de naschoolse activiteiten of cultuureducatie kunnen terecht bij Esther Batenburg, cultuurcoach in Gorinchem via emailadres e.batenburg@gorinchem.nl of via telefoonnummer 06 - 83537229.