• Rivas Zorggroep
  • Rivas Zorggroep

Officiële opening woongroep Het Gasthuis

GORINCHEM Verpleeghuis Het Gasthuis in Gorinchem opende vrijdag 10 mei officieel een nieuwe woongroep. Deze woongroep biedt plaats aan 10 bewoners met dementie en is onderdeel van afdeling Dalempoort waar al 60 bewoners met dementie wonen. De openingshandeling werd gedaan door Kees Heijblom, lid Raad van Bestuur bij Rivas, en mevrouw Van Buuren, de allereerste bewoner van de nieuwe woongroep.

In Het Gasthuis vinden bewoners die niet langer zelfstandig kunnen wonen een nieuw thuis. ,,Bewoners leven volgens de principes van kleinschalige zorg", zegt locatieleider Marion Schenkelaars. ,,Dit betekent dat bewoners in kleine woongroepen met elkaar een zo gewoon mogelijk huishouden vormen. Zij krijgen alle ruimte om het leven te leiden dat zij wensen in een huiselijke, vertrouwde en veilige omgeving. Als bewoners zorg, begeleiding of ondersteuning nodig hebben, staan medewerkers 24 uur per dag, zeven dagen in de week voor hen klaar." Familie en naasten worden door de medewerkers volop betrokken bij het leven van de bewoner. ,,De familieband is tenslotte onvervangbaar en goud waard."

Mevrouw Van Buuren betrok afgelopen april als eerste bewoner de nieuwe woongroep van afdeling Dalempoort in Het Gasthuis. Daarom kreeg zij op 13 mei de eer om de officiële openingshandeling te verrichten. Mevrouw Van Buuren woont met veel plezier in Het Gasthuis. Na lang zelfstandig en alleen gewoond te hebben noemt ze Het Gasthuis ,,gezellig, ook met de andere bewoners met wie ik een praatje kan maken". Zij en haar naasten ervaren de zorg vanuit alle medewerkers als zeer liefdevol – één van de belangrijkste principes van de mensgerichte zorg die Rivas Zorggroep biedt.

Voor meer informatie over verpleeghuis Het Gasthuis en andere diensten van Rivas, kijk op www.rivas.nl of bel met Rivas Zorglijn 0900-8440.