Onderscheidingen en afscheid tijdens jaarlijkse brandweeravond in Arkel-Hoogblokland

ARKEL - Burgemeester Werner ten Kate reikte dinsdag 20 januari tijdens de jaarlijkse brandweeravond van post Arkel - Hoogblokland onderscheidingen uit aan twee brandweermensen. Tijdens deze avond werd er afscheid genomen van brandweerman Leo Henke, keek men terug op het afgelopen jaar en sprak de burgemeester zijn waardering uit over de inzet van de vrijwilligers.

De brandweermannen Jan Kortlever en Bas Verschoor hebben een onderscheiding ontvangen voor vijfentwintig jaar brandweerdienst. Beide mannen zijn sinds 1989 vrijwilliger bij de brandweer in Arkel-Hoogblokland. Tijdens de brandweeravond werd officieel afscheid genomen van Leo Henke. Leo Henke is negentwintig jaar geleden in dienst gekomen bij de brandweer in Arkel. Voor zijn inzet als brandweervrijwilliger ontving de heer Henke in 2012 een koninklijke onderscheiding. Leo Henke is op eigen verzoek ontslag verleend.

Bij de brandweer Zuid-Holland Zuid zijn 1.100 brandweermensen werkzaam die zich met hart en ziel inzetten voor hun medemens. Het grootste deel bestaat uit vrijwilligers. Zij leveren dag en nacht een bijdrage aan veiligheid in de 17 gemeenten van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Behulpzaam, deskundig en daadkrachtig.