• Gemeente Giessenlanden

Ondertekening aannemingsovereenkomst sporthal Giessenburg

GIESSENBURG Donderdag 20 december ondertekenden de gemeente Giessenlanden en bouwonderneming Stout B.V. de aannemingsovereenkomst voor de bouw van de sporthal in de activiteitenzone Giessenburg. De ontwerpfase is afgerond en er kan gestart worden met de bouw van de nieuwe Sporthal in Giessenburg.

De nieuwe sporthal van Giessenburg komt te staan in de activiteitenzone Giessenlanden ter plaatse van het oude hoofdveld van V.V.Peursum. Het ontwerp van de sporthal is in samenspraak gemaakt met de gemeente, SGG/ETG, Vridos, architect RoosRos en Stout B.V. Ook V.V.Peursum is hier nauw bij betrokken geweest. De voetbalaccommodatie is gekoppeld aan de sporthal. De nieuwe sporthal is ontworpen op basis van de eisen van NOC/NSF.

Wethouder Jan de Groot is blij dat hij deze overeenkomst nog mag tekenen. Hij kent de gehele voorgeschiedenis van de vele plannen van de activiteitenzone en de komst van de sporthal. ,,De partijen hebben wat geduld moeten hebben maar de sporthal gaat er nu toch echt komen."

De eerste voorbereidende bouwwerkzaamheden zijn inmiddels getroffen. De partijen verwachten dat de sporthal in februari 2020 wordt opgeleverd.