• Een algemeen beeld: een docent geeft tieners extra aandacht.

Onderwijs vluchtelingenkinderen van start

GORINCHEM Het onderwijs aan 30 kinderen uit de noodopvang voor vluchtelingen is woensdag 3 februari van start gegaan op twee tijdelijke locaties: in De Toekomst en bij Unitas. Zodra de Samen Onderwegschool aan Stalkaarsen 3 vrijkomt, is het de bedoeling is dat alle kinderen in hetzelfde gebouw onderwijsactiviteiten krijgen aangeboden.

In het gebouw van De Toekomst krijgen de jongere kinderen (4-10 jarigen) les. Voor de kinderen van 11 tot 18 jaar is de kantine en de bestuurskamer van voetbalvereniging Unitas geregeld. In eerste instantie gaat het om 30 kinderen die al sinds december in de noodopvang zitten. Na de voorjaarsvakantie start ook het onderwijs voor de kinderen die vorige week zijn ingestroomd. Naar verwachting zal het uiteindelijk gaan om ongeveer 90 kinderen uit de noodopvang.

Onderwijs voor vluchtelingenkinderen gebeurt op een eigen locatie met eigen leerkrachten apart van het reguliere onderwijs. Dit hangt samen met het feit dat er veel in- en uitstroom zal zijn van kinderen, omdat zij maar beperkte tijd in de noodopvang zullen blijven. Inburgering en met name taalverwerving zal tijdens de lessen centraal staan.