Onderwijscafé en theatervoorstelling over social media op Merewade Wijdschild

GORINCHEM - In theater De Waan van Merewade Wijdschild is donderdag 5 februari vanaf 19.30 uur de voorstelling 'Disconnected' te zien. Deze voorstelling wordt gespeeld door de examenleerlingen drama van havo en atheneum 5 en is gedeeltelijk gebaseerd op het boek 'Chatroom' van Helen Vreeswijk.

Direct na afloop van deze voorstelling start in de centrale hal van de school een onderwijscafé met als onderwerp 'Social media'. In een caféachtige setting praten ouders, docenten, leerlingen (de acteurs) en deskundigen met elkaar over het toenemende gebruik van social media en de - positieve, maar ook negatieve - effecten ervan. De rondetafelgesprekken, onder leiding van Wim Langens, directeur van deze school, worden afgewisseld met muzikale intermezzi van de schoolband. Als deskundigen zijn aanwezig medewerkers van jeugdzorg, leerplicht, politie en een wetenschapper massapsychologie.

Deze avond staat niet op zichzelf, maar past naadloos in de themaweek die het Merewade Wijdschild deze week organiseert. Met alle leerlingen van de eerste drie leerjaren is er de hele week aandacht voor het gebruik van social media, de winst ervan, maar ook de gevaren. Een deel van de leerlingen bezoekt de theaterproductie '@sociaal; Hoe sociaal ben jij?' in de Nieuwe Doelen, een andere groep bekijkt een film met dit onderwerp én bijna alle klassen zien ook de voorstelling 'Disconnected' van onze eigen leerlingen.

Wie donderdagavond 5 februari mee wil praten over dit onderwerp in het onderwijscafé is welkom vanaf 20.30 uur. Voor de theatervoorstelling diezelfde avond zijn helaas nog maar enkele kaarten beschikbaar, maar de voorstelling wordt ook nog op vrijdagavond 6 februari gespeeld. Voor meer informatie of het reserveren van kaarten: info@merewade.nl.