• Gorinchem Beweegt
  • Gorinchem Beweegt
  • Gorinchem Beweegt

Ontwerptalenten in de prijzen

GORINCHEM Van 22 maart tot en met 31 maart heeft het Gorcumse publiek kunnen genieten van de mooie kunstwerken, gemaakt door scholieren, tijdens de Tweede Gorcum Design Week.

Ruim 150 leerlingen voortgezet onderwijs zijn uitgedaagd om al hun creativiteit uit de kast te halen voor de felbegeerde Gorcum Design Awards. Dit jaar was het thema: opbergers, kunst met een opbergfunctie. Praktisch, maar ook mooi.

Vrijdag 22 maart tijdens de opening zijn de Design Awards uitgereikt aan: Levi Schrijver, Fortes Lyceum: Gorcum Design Award Innovatie; Yassar Kilic, Merewade Praktijkschool: Gorcum Design Award Ontwerp; Boris Bakker, Gymnasium Camphusianum: Gorcum Design Award Uitvoering

Daarnaast was er ook een publieksprijs te vergeven. Het publiek kon hiervoor hun stem uitbrengen tijdens de expositie. Met een meerderheid van stemmen is de publieksprijs gewonnen door Chaima El Bay en Lindi Shaqiri van Merewade Praktijkschool. De Gorcum Design Award is afgelopen dinsdag door cultuurcoach, Raija de Hoog, aan de leerlingen uitgereikt. Chaima en Lindi waren blij verrast met deze prachtige award. De awards waren speciaal ontworpen door Gorcums kunstenaar, Marco van Trigt.