• Rivas Zorggroep

Oogheelkunde Beatrixziekenhuis ontvangt certificaat voor kwaliteit zorg bij scheelzien

GORINCHEM Het Beatrixziekenhuis onderdeel van Rivas Zorggroep heeft een kwaliteitscertificaat van Het Oogzorgnetwerk ontvangen voor de behandeling van strabisme (scheelzien). De afdeling oogheelkunde van het ziekenhuis ontvangt het certificaat omdat het hoog scoort op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

Met strabisme wordt de behandeling van scheelzien bedoeld. Voorafgaand aan de certificering hebben zorgprofessionals uit andere ziekenhuizen, die dagelijks betrokken zijn bij de zorg en behandeling van oogheelkundige patiënten, de afdeling bezocht. Tijdens de bezoeken bleek dat de afdeling vooral goed scoort op het gebied van onder andere het werken volgens landelijke richtlijnen en wetenschappelijk bewezen operatietechnieken. Bovendien is er veel aandacht voor scholing en de ontwikkeling van de professionals en wordt er gewerkt door een sterk team met grote passie voor het vak en een kritische blik op het zorgproces.

OOGZORGNETWERK Het Beatrixziekenhuis is één van de partnerlocaties van Het Oogzorgnetwerk. Oogartsen binnen Het Oogzorgnetwerk hebben kwaliteitsnormen ontwikkeld. Met het behalen van het certificaat toont het Beatrixziekenhuis aan dat het ziekenhuis voldoet aan de kwaliteitsnormen en dat continu gewerkt wordt aan het verbeteren van de zorg- en dienstverlening.

TROTS De afdeling oogheelkunde is trots op het behalen van het vierde certificaat. Naast het certificaat voor strabisme beschikt het Beatrixziekenhuis ook over certificaten van Het Oogzorgnetwerk voor de behandeling van staar (cataract), maculadegeneratie en oculoplastische chirurgische ingrepen (ooglidcorrecties). Jaarlijks zetten de oogartsen en medewerkers van het ziekenhuis zich in om te voldoen aan de eisen die elk jaar worden aangescherpt. De certificaten maken het voor patiënten, verwijzers en zorgverzekeraars duidelijk dat patiënten kunnen rekenen op uitstekende zorg en dienstverlening in het Beatrixziekenhuis.

Fotobijschrift:

Oogarts Niels Hoevenaar kreeg van Het Oogzorgnetwerk het kwaliteitscertificaat Strabisme overhandigd.