Ook gemeente kan PCC niet redden

GORINCHEM Twee dagen nadat de organisatie van de Proxsys Champions Cup (PCC) naar buiten had gebracht dat de twintigste editie van het populaire zaalvoetbaltoernooi, dat jaarlijks in de kerstvakantie wordt gehouden in sporthal Oosterbliek en duizenden bezoekers trekt, definitief niet doorgaat, vroegen enkele fracties in de Gorcumse gemeenteraad aan sportwethouder Hans Freije hoe hij heeft geprobeerd dit te voorkomen. ,,Na als bemiddelaar afzonderlijke gesprekken te hebben gevoerd met de verschillende spelers dachten we een compromis te hebben bereikt, maar die oplossing bleek toch niet acceptabel", sprak de wethouder, die, om in sporttermen te blijven, de handdoek in de ring heeft gegooid. ,,Onze mogelijkheden zijn uitgeput. De gemeente speelt enkel een faciliterende en bemiddelende rol. Er zijn maatschappelijke krachten nodig om dit alsnog voor elkaar te boksen. Zij zullen de handschoen moeten oppakken."

Freije legde uit dat emoties de overhand hebben. ,,Partijen willen elkaar niet begrijpen." Op de opmerking van Lennert Onvlee van het CDA dat hij in een eerder stadium over een overbrugbaar conflict had gesproken, zei de wethouder dat hij dit ook zo had ervaren tijdens de gesprekken. ,,Dat is ook wel gebleken want we waren er bijna uit (middels een videopresentatie van alle sponsoren, red.). Dat het net niet is gelukt, is een enorme domper. We onderschrijven als gemeente het maatschappelijke belang. De Champions Cup is een evenement waar zeer veel mensen plezier aan beleven."

Dick van Zanten (Stadsbelang) gaf aan dat dit 'voorval' in zijn optiek aanleiding is om een politieke discussie te voeren over de rol die de Stichting Gorcumse Sportaccommodaties vervult.

Label:

Champions Cup