• De makers van The Dutch Way Of Life verkennen Gorinchem

    Kevin de Bruin

Op zoek naar de Gorcumse levensstijl

Gorinchem trekt alle aandacht

GORINCHEM Wanneer een buitenlander aan Nederland denkt dan hebben ze al snel een stereotypebeeld: molens, klompen en tulpen. De makers van de Facebookpagina The Dutch Way Of Life laten zien dat Nederland veel veelzijdiger is. Ze trekken door Nederland om heel de wereld te tonen wat ons kikkerlandje te bieden heeft. Ook Gorinchem mocht eraan geloven.

door Kevin de Bruin

De pagina is onder andere opgezet door Engelsman Bob Buckly. Zelfs heeft hij in Nederland gewerkt en toen is hij verliefd geworden op dit land. ,,Het is een prachtig land met een rijke geschiedenis. Overal waar je komt valt wel weer iets nieuws te ontdekken", vertelt Buckly. Voor zijn Facebook-pagina bezoeken hij en zin crew verschillende plekken in Nederland. ,,De meeste toeristen komen niet verder dan Amsterdam. Met The Dutch Way Of Life willen wij aantonen dat het ook buiten Amsterdam om heel mooi kan zijn." Facebook-leden geven suggesties waar hun reis allemaal heen zal gaan.

Dit keer werd door hun community aangeraden om ook Gorinchem eens te bekijken. Buckly vind het interessant om de stad Gorinchem te leren kennen. ,,We merken dat heel veel mensen niet eens weten wat hun eigen stad eigenlijk zo speciaal maakt." Door hun nieuwsgierigheid komen de mensen van The Dutch Way Of Life er al achter dat zij soms meer over een stad te weten kwamen dan de mensen die er al jaren leven. Al hun ervaringen delen ze met de leden van hun pagina. ,,Hierdoor lijkt het eigenlijk alsof iedereen over de wereld met ons meereist." De pagina wordt gevolgd door verschillende mensen die ooit in Nederland hebben gewoond of verre familie hier hebben wonen. ,,Veel leden dromen ervan ooit ook zelf naar Nederland te komen."

Buckly vertelt dat hij met de pagina een unieke ervaring levert die niemand op dezelfde manier kan leveren. ,,Omdat ik zelf niet uit Nederland kom, vallen mij andere dingen op dan iemand die er al jaren woont en alles vanzelfsprekend is gaan vinden." Hij gebruikt hierbij een flesje als voorbeeld. ,,Wanneer je het flesje vanbuiten bekijkt dan kun je alles zien wat er op het etiket staat, maar wanneer je in het flesje zit dan zie je alleen maar de binnenkant van dat etiket." Volgens Buckly trekken bij de meeste mensen trekken grote objecten voornamelijk de aandacht wanneer ze een stad voor het eerst bezoeken. Maar bij Buckly is het anders. Zijn aandacht werd op de Grote Markt niet door de grote fontein getrokken. ,,Ik vind de stenen waarmee gebouwen eromheen gebouwd zijn veel interessanter."

De mensen van The Dutch Way Of Life laten zich via hun community inspireren wat ze binnen een stad allemaal bezoeken. Ze plannen vooraf niet wat ze binnen een stad allemaal gaan zien. ,,We laten ons vooral inspireren door tips die andere mensen aan ons geven." Met een camera lopen ze door de stad om zoveel mogelijk hun eigen ogen de kost te geven. ,,We slapen niet in hotels, maar proberen liever met mensen in contact te komen. Dan kom je alleen de typische toeristische plekjes." Ondertussen hebben ze 11.448 leden over heel de wereld al kennis laten maken met Molen Nooit Volmaakt Gorinchem. Op hun Facebook-pagina delen ze snel meer over hun reis door Gorinchem.