Open dag Beatrixziekenhuis

GORINCHEM Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem opent zaterdag 21 maart haar deuren tijdens de Open Dag van de Zorg. Van 10.00 tot 15.00 uur is het ziekenhuis geopend voor iedereen die een kijkje wil nemen achter de schermen. Er zijn rondleidingen, informatiemarkten en verschillende activiteiten voor jong en oud.

Tijdens de open dag staat de nieuwbouw van het Beatrixziekenhuis centraal. Er vinden verschillende activiteiten plaats in de nieuwe centrale hal en bezoekers kunnen een rondleiding krijgen langs een aantal afdelingen. ,,We zijn erg trots op de bouw die inmiddels is afgerond en we delen dit graag met de inwoners van de regio", zegt Kees Heijblom, directielid Rivas Zorggroep. ,,Onze betrokken medewerkers staan klaar om bezoekers meer te vertellen over het ziekenhuis en onze zorg."

Om te zien wat er gedaan wordt om een operatie zo veilig mogelijk uit te voeren, gaan de rondleidingen onder andere langs het operatiecomplex. Daarnaast wordt er op één van de nieuwe poliklinieken een demonstratie gegeven van een maag-/ darmonderzoek en krijgen bezoekers een kijkje op de afdeling radiologie. Hier kunnen bezoekers onder andere zien hoe een echografie wordt gemaakt. ,,De verschillende afdelingen opereren vaak achter de schermen en zijn voor mensen niet zichtbaar", zegt Heijblom. ,,Tijdens de open dag willen we juist deze afdelingen openstellen om te laten zien wat we allemaal doen om de zorg op een betrokken manier te leveren."

Naast rondleidingen zijn er korte lezingen over diverse onderwerpen, zoals beroerte/CVA en darmkanker. ,,Naast dat we bezoekers dingen laten zien, willen we hen graag meer vertellen over verschillende aandoeningen en behandelingen. Hoe herken je deze bijvoorbeeld, wat moet je vervolgens doen en hoe ziet een mogelijk behandeltraject eruit. Maar ook, hoe kun je een dergelijke aandoening mogelijk voorkomen?"

Tijdens de open dag worden verschillende activiteiten georganiseerd. Heijblom: ,,Voor jong en oud is er iets te doen. Zo kunnen bezoekers onder andere hun cholesterol en bloedsuiker laten meten, een rollatorcheck laten uitvoeren en is er een proeverij in de Rivas Leef&-gezondheidswinkel. De kleintjes kunnen zich uitleven op een springkussen, een kijkje nemen in een ambulance of zich laten schminken. Daarnaast kunnen zij hun pop of knuffel meenemen om te laten onderzoeken door een heuse poppendokter."

Op de informatiemarkt staan verschillende zorgprofessionals klaar om bezoekers meer te vertellen over de zorg in het Beatrixziekenhuis. Bijvoorbeeld over de diabeteszorg, voeding en diëtetiek en het ambulant verpleegtechnisch team. Maar ook voor de zorg na opname in het Beatrixziekenhuis is aandacht tijdens de open dag. De medewerkers van Rivas thuiszorg vertellen graag meer over zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen.

Aangeraden wordt om, indien mogelijk, niet met de auto te komen in verband met de verwachte drukte. Voor meer informatie: www.beatrixziekenhuis.nl.

Fotobijschrift: Net echt! In het nieuwe operatiecomplex van het Beatrixziekenhuis vertellen onze betrokken medewerkers de bezoekers graag over hun werk.