• Lyceum Oudehoven
  • Lyceum Oudehoven
  • Lyceum Oudehoven

Open dag Lyceum Oudehoven

GORINCHEM Lyceum Oudehoven houdt woensdag 23 januari open dag. Van 14.30 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur kunnen belangstellenden een kijkje nemen in de school en de sfeer proeven. Lyceum Oudehoven is dé school in Gorinchem voor havo, atheneum, gymnasium en TTO (tweetalig onderwijs).

Docenten en leerlingmentoren verwelkomen de bezoekers en leerlingen leiden deze rond in het schoolgebouw met onder meer het grote bètalaboratorium. Hier bereiden leerlingen zich het hele jaar voor op landelijke wedstrijden op bèta-gebied en met succes. De school is zevenvoudig landskampioen EurekaCup (techniek).

Op de open dag maken de bezoekers kennis met veel verschillende kanten van het Lyceum. Wie een talenknobbel heeft en meer verdieping wil, kiest voor TTO (tweetalig onderwijs): leerlingen krijgen dan de helft van de vakken in het Engels aangeboden, wat een groot voordeel is voor wie verder wil studeren aan een hogeschool of universiteit. Wie geïnteresseerd is in de Klassieke Oudheid en hier meer over wil weten, kan terecht op het gymnasium. Er is ook volop aandacht voor techniek met de exacte vakken, zoals wiskunde, natuurkunde, scheikunde en science (natuurwetenschappen).

In de ckv-vleugel (culturele kunstzinnige vakken) op de benedenverdieping kunnen de leerlingen meedoen aan drama, tekenen, handvaardigheid en muziek. In de open ruimte lopen de lokalen in elkaar over en zijn leerlingen bezig met handvaardigheid naast leerlingen die muziek maken. Ook is het mogelijk om eindexamen te doen in het vak muziek.

Voor meer informatie zie: www.lyceum-oudehoven.nl