Open dag zorgboerderij De Bonte Shetlander

ARKEL Tamar en Eddie Kapitein van zorgboerderij De Bonte Shetlander Hoeve organiseren samen met hun team van hulpboeren, stagiaires en dochters, op zaterdag 10 juni een open dag. Iedereen is welkom tussen 14.00 en 17.00 uur om te komen kijken op de zorgboerderij. Naast informatief heeft de open dag ook een interactief programma: de veulens en geitjes kunnen geaaid worden, er zijn demonstraties met de pony's en men kan meedoen aan een workshop. Het bezoekadres is Rietveld 13a in Arkel.

Zorgboerderij De Bonte Shetlander Hoeve is aangesloten bij Stichting Zorgboeren Zuid-Holland. De zorgboerderij is de hele week voor dagbesteding geopend, behalve op dinsdag en zondag. De Bonte Shetlander Hoeve biedt passende en ontspannende dagbesteding aan kinderen en jongvolwassen cliënten met ADHD, ADD en autisme. Maar ook jongeren met een verstandelijke beperking of jongeren die even tot rust moeten komen, zijn welkom. Tamar Kapitein van de Bonte Shetlander Hoeve brengt de hulpboeren met liefde in contact met de dieren en de natuur, zij ziet namelijk dat het werken met dieren bij veel van hen een positieve uitwerking heeft op onder andere het zelfvertrouwen.

De dagbesteding op de zorgboerderij bestaat uit uiteenlopende activiteiten zoals het verzorgen van de pony's, geiten, varkens en kippen en het zaaien en oogsten van planten en bloemen, maar ook kan er buiten getekend en geschilderd worden. Binnen is het mogelijk om mee te helpen met het bereiden van de lunch of iets te bakken. Tijdens kinderfeestjes, die regelmatig georganiseerd worden, kunnen de cliënten mee helpen met het versieren van de pony's of het inschenken van drinken. Uiteraard alleen als de cliënt dit leuk vindt.