• Open Haven Ontbijt

Open Havendag in Gorinchem

GORINCHEM De Open Havendag in Gorinchem is een gezellige dag voor het hele gezin. Dit jaar vindt het evenement plaats op zaterdag 19 mei van 10.00 uur tot 17.00 uur. Met de Lingehaven als decor geniet het publiek van kraampjes met rommelmarktspullen en tweedehands scheepsartikelen. Maak kennis met verschillende bedrijven uit de regio of ontdek andere regio's bij de kraampjes van Stichting Vestingsteden en Glasstad Leerdam. Stop eens bij een van de vele foodtrucks. Wordt het een pannenkoek, een frietje of een versgebakken visje?

Naast lekker rondsnuffelen langs de kramen is er ook nog van alles te doen. De Open Havendag heeft een programma waarmee een hele dag kan worden gevuld.

Gorinchem Beweegt haalt alles uit de kast om van de Open Havendag weer een groot actief succes te maken! Op het grote grasveld Buiten de Waterpoort wordt onder andere plaats gemaakt voor een grote tumbling mat en een opblaasbare tennisbaan. Kom langs voor demonstraties of sla zelf een balletje. Daarnaast is het Jeugdatelier aanwezig en wordt de spannende generale repetitie van Talent@Gorcum gehouden.

Het Eind wordt dit jaar omgetoverd tot een heus veiligheidsplein. Deze plek is namelijk helemaal gereserveerd voor de brandweer uit Gorinchem. Zij pakken onder andere uit met oude en nieuwe brandweerauto's waar je in mag kijken, maar ze geven ook demonstraties.

De Spreekkamer van de Stad verzorgt weer een groots ontbijt van 10.00-11.30 uur op het Eind. Neem gezellig je eigen bord mee en wat beleg om te delen en doe gezellig mee! Voor brood en koffie/thee wordt gezorgd.