• gp-foto

    foto: GP-foto
  • gp-foto

    foto: GP-foto
  • gp-foto

    foto: GP-foto

Open huis vluchtelingenopvang druk bezocht

GORINCHEM Het was een drukte van jewelste op de open dag van de vluchtelingenopvang in het voormalige belastingkantoor in Gorinchem. Zaterdag 23 januari opende de opvang haar deuren voor het publiek. Veel belangstellende Gorcumers maakte van de gelegenheid gebruik om een kijkje te nemen bij de 100 vluchtelingen die sinds december in Gorinchem gehuisvest zijn. Medewerkers van het COA (Centraal Orgaan Asielzoekers) stonden klaar om vragen te benatwoorden en informatie te verstrekken. Niet overal waren bezoekers welkom tijdens de open dag. Dit vanwege de privacy van de bewoners. Maar er waren naast medewerkers van het COA ook bewoners aanwezig die vragen wilden beantwoorden. Niet alleen belangstellede brugers kwamen af op de open dag, ook leden van het Gorcumse college en de raad waren aanwezig.

Een nieuwe groep vluchtelingen arriveert vrijdag 29 januari in Gorinchem. Dit keer gaat het om vluchtelingen die momenteel nog in de noodopvang in Zwijndrecht, Sliedrecht en Bleskensgraaf verblijven. In totaal gaat het om 84 mensen. In het vormalige belastingkantoor wonen momenteel al zo'n 100 vluchtelingen. De opvanglocatie in Gorinchem kan in totaal 300 vluchtelingen huisvesten.

De regio A-V heeft op het gebied van vluchtelingenopvang de handen ineen geslagen. Om onmenselijk gesleep door het hele land te voorkomen krijgen vluchtelingen zoveel mogelijk een plek binnen de regio. Vanuit de crisisopvang in omliggende gemeenten komen daarom verschillende groepen volgende week naar de noodopvang in Gorinchem waar ze langere tijd kunnen verblijven. Het gaat in ieder geval om mensen uit de crisisopvang in Sliedrecht (35), Zwijndrecht (19) en Bleskensgraaf (30).

Knutselmateriaal gevraagd

Iedere middag wordt er met kinderen geknutseld in de noodopvanglocatie. Hiervoor is Vluchtelingenwerk op zoek naar knutselmaterialen. Heeft u nog knutselmaterialen? Neem dan contact op met Ayse Güdük of Jette van de Pol: jvandepol@vwzuidvleugel.nl of aguduk@vwzuidvleugel.nl.

Fotobijschrift: Ayse Güdük (juridischbadvies), Jette van der Pol (coördinate locatie Gorinchem), Sara Al-Kaabi (vluchtelingenwerk Nederland, Eva Dansen (wethouder), Margriet ten Hove (regeiomanager DH-ZHZ) en Mirjam Huisman (directeur-bestuurder VW-Zuid-West Nl)