Open Ochtend Jenaplanschool Gorkum

GORINCHEM Jenaplanschool Gorkum houdt zaterdag 20 mei een open ochtend voor nieuwe belangstellende ouders die nog een keuze moeten maken voor een basisschool voor hun kind. Ouders zijn welkom tussen 10.00 uur en 12.30 uur op de Traverse 18 in Gorinchem.

Een Jenaplanschool is een pedagogische school die samen leren en samen leven belangrijk maakt. Het één kan niet los worden gezien van het ander. Op een Jenaplanschool haalt een kind het beste uit zichzelf. Maar dat niet alleen, ook voor de stamgroep waarin het kind leeft en werkt met anderen. Kinderen op een Jenaplanschool oefenen om later in de samenleving mee te kunnen bouwen aan een vreedzame en democratische maatschappij.

Een Jenaplanschool biedt een andere visie op de steeds verder toenemende individualisering van de maatschappij. Samen bereik je meer dan alleen. Het geheel is dus meer dan de som der delen. Om dat te kunnen bereiken is het nodig dat kinderen leren communiceren, ondernemen, plannen, creëren, reflecteren, presenteren en verantwoorden. Zo wordt samenwerken samen oefenen in samenleven. Dat maakt een school en later een land sterk.