• Gomarus

Opening nieuwbouw Gomarus Zaltbommel

ZALTBOMMEL / GORINCHEM De Gomarus Scholengemeenschap heeft met ingang van het schooljaar 2018-2019 ook een vestiging in Zaltbommel. Voor de leerlingen van de vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerweg, het havo en het vwo is het een onderbouwlocatie. De bovenbouw blijft voor deze leerlingen in Gorinchem. De mavoleerlingen kunnen vanaf volgend jaar ook in Zaltbommel examen doen.

Door deze nieuwe vestiging is voor veel leerlingen de reistijd aanzienlijk verkort. Een reformatorische VO-school in de eigen regio, een wens van de ouders, is hiermee gerealiseerd. Door een goede samenwerking van de gemeente Zaltbommel, de aannemers Burgland Bouw BV en Verweij Elektrotechniek en de school is de nieuwbouw in nog geen tien maanden gerealiseerd. Door extra investeringen door de gemeente en het schoolbestuur is de school nagenoeg energieneutraal.

De officiële opening van de school vindt maandag 10 september plaats door drs. A. Slob, minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media.

De Gomarus is een reformatorische VO-school waar het onderwijs gebaseerd is op de Bijbel en de gereformeerde belijdenisgeschriften. De school heeft 1791 leerlingen, van wie er nu 345 in Zaltbommel naar school gaan. Het gebouw is geschikt voor ruim vijfhonderd leerlingen.