• Trio Classicurls

    vrij
  • sopraan Waldin Roes

    vrij

Opera op de Varkenmarkt

GORINCHEM De Varkenmarkt in Gorinchem is zaterdag 10 december het toneel voor het OPEnRAamconcert. Van 19.30 tot 20.45 uur vindt er vanaf de balkons en een podium een verrassend en origineel podiumprogramma plaats dat uitgevoerd wordt door professionele solisten en de Gorcumse gezelschappen KLINK! en Balletschool Papillon.

Naast min of meer bekende werken van o.a. Bach, Mozart, Bizet, Gounod is er zelfs plaats ingeruimd voor opera cabaret en Afrikaanse opera. De sopraan Waldin Roes is bekend van haar optreden met Mini & Maxi. De andere solisten zijn een voor een jonge veelbelovende talenten: mezzo sopraan Kikki Vanhautem, tenor Nick van Kuipers en bariton Floris van Gulik.

Een nieuw fenomeen zijn de 'Classicurls'. Drie jonge, klassiek geschoolde zangeressen die hun krachten hebben gebundeld. Naast een beeldschoon plaatje levert dat ook nog prachtige ensemblezang op. We sluiten het geheel in kerstsfeer af.

De productie is tot stand gekomen door een samenwerking van Roy Grünewald en Fred Delfgaauw/Peeriscoop. Beiden werken als theatermakers intensief samen, zo ook met de komende kerstproductie 'Het geheim van Gorcum' wat op 24 december in première gaat en gedurende de kerstvakantie in Peeriscoop op de planken staat.

Het OPEnRAam concert werd voor het laatst gerealiseerd in september 2012 op de Grote Markt en was een groot succes. Dit keer hebben wij gekozen voor een kerst editie, getiteld 'A winters tale'.