Opfriscursus Autorijden voor senioren

GORINCHEM Vrijdag 23 november verzorgt Veilig Verkeer Nederland, samen met de gemeente Gorinchem en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Alblasserwaard-Vijfheerenlanden een Opfriscursus Rijvaardigheid voor senioren. De cursus wordt gehouden in de kantine van voetbalvereniging SVW aan de Schelluinsekade 5C. De cursus bestaat uit een ochtendsessie van 8.30 uur tot 12.00 uur en een middagsessie van 13.00 uur tot 16.30 uur.

Deze cursus is bedoeld voor senioren om aan hen verkeerstheoriekennis aan te rijken maar ook om te zien of de door hen ontwikkelde eigen rijstijl veilig is. Hier worden dan persoonlijke adviezen gegeven om de rijvaardigheid te bevorderen en zolang mogelijk mobiel te blijven. Ook is er een reactietest en wordt er een oogmeting aangeboden.

Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan de verkeerstheorie. Nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen zoals 'het nieuwe rijden' krijgen volop de aandacht. Bovendien wordt een ogen- , en reactietest afgenomen door ervaren specialisten op hun eigen vakgebied.

Aanmelden bij mevrouw L. de Jong van Veilig Verkeer Nederland, werkgroepsenioren@kpnmail.nl, 0184 – 68 53 17. Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsbrief. De eigen bijdrage is € 15,00. Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 19 november.