• Archieffoto Waterpoort Festival

    BDUmedia

Opnieuw feest Buiten de Waterpoort; komend weekend Waterpoort Festival

GORINCHEM Terwijl mensen nog nagenieten van het Hippie Festival, gaat het komend weekend (vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli) weer los met het Waterpoort Festival. Opnieuw zijn er een heleboel artiesten aanwezig op het evenemententerrein langs de Merwede.

Door Kevin de Bruin

,,Het Waterpoort Festival is qua grote niet hetzelfde als het Hippiefestival, maar zeker niet minder gezellig", vertelt Lucie Jakobsen, medeorganisator van het festival. Ze benadrukt dat het Waterpoort Festival een stuk intiemer is. Mensen komen van heinde en verre om samen naar het grote aanbod van muziek te luisteren. Het festival is niet leeftijdsgebonden. Zo is de zondag echt een familiedag waar jong en oud zich prima kan vermaken.

De vrijdag staat in het teken van Blues. Route 61, Chitlin Crew en Flavium schitteren op het podium. Zaterdag staat in het teken van (Hard)Rock. Sunset Yellow, Blake Middle, La Bomba, Breakpoint Nine, Kid Harlequin, The Meadows en Anno Domini betreden dan het podium. Zondag ligt de nadruk op de akoestische klanken van 3 Chords Down, The JNC. En van de ritmische gitaarklanken van The flying underpants en Neon Knights. En DJ Def Kees. Tevens zijn er ook sportieve activiteiten voor de kinderen met o.a een waterslide van Power Athletes. ,,We hebben een zeer gevarieerd programma." 

Lucie Jakobsen is zelf betrokken bij de boeking van de artiesten. Als fotografe is ze regelmatig op festivals aanwezig zijn om optredens van bands in beeld vast te leggen. ,,Erg handig, want zo spot je natuurlijk de beste bands!" Jacobsen vertelt dat de organisatie van het Waterpoort Festival, Stichting Metec, zich elk jaar weer tot doel stelt om het festival beter te maken dan het voorgaande jaar. ,,We willen onszelf elk jaar weer overtreffen."  Lucie Jacobsen: ,,Vorig jaar was Pene Corida de hoofdact van het festival. Dit jaar hebben we een artiest uitgenodigd die, wat mij betreft, het niveau nog een tandje omhoog brengt." Ze wil nog niet vertellen wie deze geheime artiest is, maar denkt dat veel bezoekers hem (of haar) direct zullen herkennen. ,,Je moet je bezoekers altijd een verrassing geven en deze verrassing wordt echt de moeite waard", aldus Jakobsen

Het Waterpoort Festival gaat 12 juli om 20:00 uur van start Buiten de Waterpoort. Op zaterdag start de eerste band om 16:00 uur en op zondag kan er 's middags vanaf 13:30 uur al worden genoten van de eerste klanken muziek op het festivalterrein. Lucie: ,,Iedereen is welkom op dit evenement." Alle dagen is de toegang gratis. Voor meer informatie: www.waterpoortfestival.nl