• Oranje Fonds

Oranje Fonds reikt Buurtcadeau uit in Gorinchem

GORINCHEM Het Oranje Fonds verrast Buurthuis de Aanlegsteiger met een Oranje Fonds Buurtcadeau t.w.v. 3.000 euro. In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau. Zo hebben ook alle omwonenden langdurig profijt van de Straatprijs. Het Oranje Fonds Buurtcadeau wordt feestelijk uitgereikt op:woensdag 27 februari.

Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het Fonds doet dit op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties.

In Gorinchem zijn ze erg blij met het Buurtcadeau. ,,Wij willen met de bijdrage van het buurtcadeau een groot scherm aanschaffen voor in het buurthuis om muziek, film en dia via de computer af te kunnen spelen zodat onze vrijwilligers en huurders hun lessen kunnen ondersteunen met beeld materiaal. Een set boxen voor bij de bar is een gewenste optie hierbij, zodat het geluid door de hele zaal goed is te horen. Dit onder meer ten behoeve van de twee dansgroepen. Ook zullen we een partytent aanschaffen voor de buiten activiteiten, georganiseerd door de verschillende verenigingen in zowel de buurt als voor de promotie in de wijk/stad", aldus Henk Meijers, secretaris van buurthuis de Aanlegsteiger.

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.