• Martin Mans

Orgelconcert Martin Mans

GORINCHEM De bekende organist Martin Mans geeft woensdag 15 augustus een concert in de Grote Kerk in Gorinchem. Martin Mans speelt jouw verzoek! … is het thema. De concertbezoeker wordt bij de inhoud betrokken en kan een verzoek indienen waaruit Martin een keuze maakt.

Het programma na de pauze is aan de verzoeken gewijd. Voor de pauze speelt hij onder andere een improvisatie over het thema 'Trouw' en heeft hij een 'Meditatief Moment.' Er staan overigens ook klassieke werken op het programma zoals: 'Air' van Bach en de 'Toccata Suite gotique' van Boëllmann waarbij hij het orgel zo gedetailleerd mogelijk horen.

Martin vierde onlangs zijn 40-jarig jubileum als kerkorganist en heeft daarvoor een cd uitgebracht die hij heeft opgenomen in Parijs: 'Concert d'Orgue à Paris'. Deze cd staat centraal tijdens de orgelconcerten in de zomer. Martin is een gepassioneerd musicus die van ieder concert een hoogtepunt weet te maken. Hij heeft zijn muziek bovendien in vele uithoeken van de wereld gebracht.

Het orgel is van oudsher een geliefd instrument dat in deze tijd weer volop in de aandacht staat. De mogelijkheden zijn legio. 'Je hebt een heel orkest tot je beschikking' zijn woorden die de organist vaak gebruikt.

het concert vindt plaats in de Grote Kerk aan de Groenmarkt 7 in Gorinchem en begint om 20.00 uur. Toegang: 10 euro online en bij reservering 9 euro. Leden PCOB, KBO en ANBO: 8 euro en kinderen tot en met 11 jaar 5 euro.

Reserveren: www.martinmans.nl of 06-25391903. Er is ook kaartverkoop aan de kerk. Voorverkoopadres: VVV-Gorinchem, Groenmarkt 8, Gorinchem