• Martin Mans

Orgelconcert Martin Mans in Grote Kerk

GORINCHEM Op woensdag 9 augustus 2017 geeft de bekende organist Martin Mans een orgelconcert in de Grote Kerk in Gorinchem. Het concert maakt deel uit van een nieuwe serie 'Orgel Anders in de Zomer' waarin hij tien grote orgels bespeelt. Het programma bevat improvisaties en verzoeken maar ook toccata's van bekende componisten zoals Widor en Boëllmann. Het orgel van de Grote Kerk is een monumentaal instrument waarop Martin vele opnamen heeft gemaakt. Het brengt prachtige klanken voort waarop de luisteraar zich kan laten meevoeren en een avond ontspannen kan genieten van een gevarieerd programma. De nieuwe CD 'Rust' is verkrijgbaar op het concert.

Martin Mans heeft zijn muziek in vele uithoeken van de wereld gebracht en daarmee volgers verzameld die hij onder andere via social media voorziet van informatie. Het orgel is van oudsher een geliefd instrument dat in deze tijd weer volop in de aandacht staat. De mogelijkheden zijn legio. 'Je hebt een heel orkest tot je beschikking' zijn woorden die de organist vaak gebruikt.

het concert begint om 20.00 uur in de Grote kerk. De entree bedraagt 10 euro. Kaarten kosten tien euro. Reserveren: www.martinmans.nl of 06-25391903. Voorverkoop van kaarten: VVV-Gorinchem, Grote Markt 17, Gorinchem

Onlangs vierde Martin zijn 40-jarig jubileum als organist met een groot concert in de Laurenskerk in Rotterdam. Op 16 februari 2018 geeft hij nog een jubileumconcert in de Saint Eustache in Parijs. Als jongen van 12 jaar kreeg hij zijn eerste vaste aanstelling. Sindsdien heeft hij vele tournees gemaakt naar orgel minnende landen zowel binnen als buiten Europa zoals Zuid-Afrika, Canada, Amerika, Israël, Frankrijk en West-Australië. Martin is van jongs af aan bezig zijn improvisatietalent te ontwikkelen en heeft daarmee velen weten te bereiken. Zijn improvisatietalent is de basis van zijn muzikale carrière.

De gedreven musicus geeft per jaar het reusachtige aantal van 250 concerten. Naast organist is hij dirigent van vier mannenkoren en drie kleinere vocale ensembles. In 2010 kreeg Martin een ridderorde vanwege zijn muzikale en culturele verdiensten.

LEZERSACTIE Lezers van De Stad Gorinchem op vertoon van dit artikel een korting op de entree van € 2,50 en betalen € 7,50 in plaats van € 10,=. (max. 4 pers. per artikel). Voor online bestellingen geldt de actiecode: SG908.