• Harry de Bont

Oud-directeur agrarische school Dijksma 105 jaar

HAAFTEN Maandag 19 maart bracht burgemeester Harry de Vries een bezoekje aan de heer Alja Dijkema in Zorgcentrum De Wittenberg in Haaften. De aanleiding is een heel bijzondere. Afgelopen donderdag vierde de heer Dijkema namelijk dat hij 105 jaar oud is geworden. Natuurlijk bracht de burgemeester bloemen, wat lekkers uit de regio en een feesttaart mee.

De heer Dijkema werd in 1913 geboren in het dorpje Godlinze in de gemeente Bierum in Noordoost-Groningen.

Omdat hij was voorbestemd om de boerderij van zijn ouders over te nemen, koos hij voor een opleiding in die richting, maar de werkelijkheid pakte anders uit. Het boerenbedrijf ging uit de familie, zodat er niets over te nemen viel. Daarom ging hij naar de kweekschool en kreeg hij na zijn diploma al vrij snel een baan als meester op een basisschool in Hoofddorp. En na een jaar of zes voor de klas werd hij directeur op Christelijke Agrarische school in Gorinchem. Ging daar ook wonen en bleef de school 30 jaar trouw. Daarna volgde een verhuizing naar Sleeuwijk om uiteindelijk in Vuren terecht te komen. En daar woonde het gezin Dijkema met hun acht kinderen. De heer Dijkema is in 1977 Koninklijk onderscheiden en benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Vanwege de gezondheid is de heer Dijkema sinds enkele weken bewoner van een kamer in De Wittenberg en dus inwoner van de gemeente Neerijnen.

Het bestuur van de gemeente feliciteert de heer Dijkema hartelijk met het bereiken van deze respectabele leeftijd.