• Erik de Bruin

'Oud Gorcum' dient bezwaren in

GORINCHEM De Historische Vereniging 'Oud Gorcum' heeft twee bezwaren ingediend bij de gemeente Gorinchem rondom de locatie van de archeologische opgravingen Buiten de Waterpoort. Afgelopen week werd bekend dat ondernemer Berry Voet daar mag starten met de bouw van een hotel.

Het ene bezwaar van de historische vereniging is tegen het verlenen van een omgevingsvergunning bij Buiten de Waterpoort 2. Het andere tegen de afwijzing van het verzoek van de vereniging om die locatie als beschermd monument aan te wijzen.

Paul Mulders meldde vorige week al namens de vereniging in deze krant 'enorm teleurgesteld' te zijn over het besluit om de bouw van het hotel toe te staan. Mulders meldde toen ook 'zeer verbaasd' te zijn over het antwoord dat de vereniging had gekregen op het verzoek om de locatie rondom de archeologische vondsten op te nemen op de lijst van beschermde monumenten: ,,We kregen een afwijzing zonder enige argumentatie."

Gisteravond (maandagavond) was er een hoorzitting op het gemeentehuis waarbij de vereniging haar bezwaren mondeling mocht toelichten.