• Bram van de Biezen

Overdag weer twee rijstroken open voor auto's op Merwedebrug

GORINCHEM Vanaf morgenochtend (vrijdag) zijn er op de A27 bij de Merwedebrug overdag in beide richtingen weer twee rijstroken open voor auto's. Nadat vanochtend al twee rijstroken richting het noorden zijn opengesteld, kan vanaf vrijdag ook het autoverkeer richting het zuiden overdag weer over twee rijstroken.

Rijkswaterstaat heeft de maatregelen rond de Merwedebrug aangepast voor een vlottere doorstroming van het verkeer en een veilige werkomgeving voor de mensen die het vrachtverkeer wegleiden.

Zwaar verkeer mag nog niet over de Merwedebrug. Rijkswaterstaat kijkt voortdurend hoe vrachtverkeer en bussen die toch de Merwedebrug op willen rijden, veilig kunnen worden weggeleid. Vrachtauto's en bussen op weg naar het noorden die tóch doorrijden naar de Merwedebrug zijn verplicht afslag 22 bij Nieuwendijk te nemen. Onderaan de afrit worden vrachtwagens en bussen teruggestuurd naar de A27 in zuidelijke richting.

Zwaar verkeer op de A27 richting het zuiden wordt vóór knooppunt Gorinchem naar de parallelbaan geleid door middel van verbodsborden boven beide rijstroken. Vrachtverkeer en bussen die de omleidingsroutes niet volgen, worden bij de afslag Avelingen van de weg geleid. Onderaan de afrit wordt dit verkeer terugverwezen naar de A27 om alsnog een omleidingsroute te volgen.

's Avonds en 's nachts blijft de situatie ongewijzigd en zijn in verband met de veiligheid van de verkeersregelaars in beide richtingen beide rijstroken dicht. Al het verkeer wordt bij afritten Avelingen (noordzijde) en Nieuwendijk (zuidzijde) van de A27 afgeleid. Beneden aan de afrit staan verkeersregelaars, die de vrachtwagens/bussen vervolgens naar de omleidingsroute leiden. Automobilisten mogen via de opritten de snelweg weer op, richting de Merwedebrug.