• Klunen over het viaduct bij Ochten.

    Zwart kanoot voor Afrika
  • Dirk Zwart samen met zijn nichtje Fleur.

    Zwart kanoot voor Afrika
  • Dirk Zwart samen met zijn nichtje Fleur.

    Zwart kanoot voor Afrika

Kano avontuur voor Dirk Zwart is begonnen

ASPEREN Vanavond om 05.30 uur is Dirk Zwart uit Asperen begonnen aan zijn kano avontuur. Hij wil in drie dagen over de 108 km lange Linge kanoën voor het goede doel Sinai. 

Vroeg in de ochtend vertrok hij richting Doornenburg om daar te water te gaan. Met prachtige borden en vlaggen kanoot Zwart nu over de Linge. De tocht kan niet helemaal over de Linge, want op sommige plekken zal er gekluund moeten worden, zoals bij Ochten. Rond 11.30 uur kwam Zwart aan bij Ochten en mocht hij niet onder de snelweg door met de kano. Met kano en al ging de avonturier over een viaduct om zijn weg weer verder te vervolgen. 

Zijn tocht is via zijn Facebookpagina Zwart kanoot voor Afrika te volgende. Vrijdag komt hij aan op zijn eindbestemming Gorinchem. 

Met deze kanotocht willen Dirk en zijn nichtje Fleur geld in te zamelen voor Sinai. Dit is een Christelijke organisatie die de lokale bevolking helpt bij het ondersteunen van wees- en andere kwetsbare kinderen. De donatie wordt besteed aan het trainen van lokale Care Workers en aan maaltijden voor de kinderen. Aangezien Fleur zelf naar het Zuid Afrika toe gaat en bekend is met zowel de organisatie als de mensen die er werken, komt het geld gegarandeerd op de goede plek terecht.