• Bert Walhain
  • Leonie Slabbekoorn overhandigt tijdens het slotapplaus een bos bloemen aan concertgever Nico Blom.

    Bert Walhain

Tweede orgelconcertje in de Schuilkerk groot succes

GORINCHEM De Gorcumse organist Nico Blom speelde afgelopen zaterdag het tweede orgelconcertje in de Lutherse Schuilkerk. Zijn programma was afwisselend, van Barokke variaties van Pachelbell tot 19e eeuwse werkjes van Franck en Dallier werden delicaat uitgevoerd. Een vrolijke walsje op kerkorgel ontbrak ook niet en met een virtuoze toccata van Dubois sloot Nico Blom zijn programma indrukwekkend af. De publieke belangstelling was ook voor dit orgelconcertje weer hoog, de kerk was tot op de laatste zitplaats gevuld met toehoorders van alle leeftijden.

Op zaterdag 17 augustus komt Gerben Mourik spelen. Een week later, op 24 augustus, treedt Geerten Liefting op. Beide jonge organisten werden winnaar van het Internationaal Improvisatieconcours in Haarlem. Dit is een muziekwedstrijd die wereldwijd zeer hoog staat aangeschreven. Op de aankomende concertjes zullen beide organisten, naast werken uit de orgelliteratuur, ook hun improvisatietalenten laten horen.

De orgelconcertjes in de Lutherse Schuilkerk beginnen om 16.15 uur en duren drie kwartier. De toegang is gratis en na afloop kunt u onder het genot van een consumptie met de concertgever en met elkaar napraten.