• Pakje Kunst

Pakje Kunst Event

GORINCHEM Zaterdag 24 en zondag 25 november is er een Pakje Kunst Event in de Kruisstraat en Haarstraat in Gorinchem. Het event is beide dagen vanaf 12.00 tot 17.00 uur.

Pakje Kunst is een initiatief van Ro-Nalt Schrauwen en geïnspireerd op de Duitse Kunstautomat. Het doel van Pakje Kunst is om in ieder regio in Nederland tenminste één automaat te plaatsen. Voor meer informatie: www.pakjekunst.com

Bij Boekhandel Cursief/ Galerie de Etage staat sinds november 2017 een Pakje Kunst automaat. In deze automaat zijn 30 kunstenaars vertegenwoordigd uit Gorinchem en omgeving. Pakje Kunst is een laagdrempelige manier om kunst uit eigen regio onder de aandacht te brengen. Zo krijgt de koper toegang tot het kunstaanbod in de regio. Een Pakje Kunst kost 4 euro en wordt uit een sigaretten automaat getrokken. Voor deze 4 euro krijgt men een klein uniek kunstwerkje en een biografie van de kunstenaar. Pakje Kunst is een heel origineel cadeau voor Sinterklaas of Kerst.

Tijdens het Pakje Kunst Event zal er naast de automaat bij Boekhandel Cursief ook een Pakje Kunst automaat buiten staan voor de oude winkel van Kreukniet. Ook hier kunnen Pakjes Kunst getrokken worden.

Naast deze automaten zullen een aantal kunstenaars die vertegenwoordigd zijn in de Pakje Kunst automaat, kunstwerken gaan exposeren bij: If Casuals, Atelier 2vier8, Boekhandel Cursief/ Galerie de Etage, etalage voormalige winkel Kreukniet, de oude Pastorie – DOP – kantoor & vergaderruimte en van Keekem naaimachine benodigdheden. De locaties van de exposities zijn aangegeven met Pakje Kunst posters en witte en zwarte ballonnen.

Op beide middagen is er spannende muziek verzorgd door onze buurtgenoten Johan van Drunen en Helga Buitelaar. Zaterdag vanaf 13.00 uur Johan, Wout en Jacques met Johnny Cash achtige country, aangevuld met eigen liedjes, Contrabas, gitaar en accordeon.

Op zondag vanaf 13.00 uur van Hemel en Hel. Nederlandse kleinkunst van country tot Brel met Helga Buitelaar en Johan van Drunen.