• Gorinchem Beweegt

Paralympiërs op bezoek in Gorinchem

GORINCHEM BC Raptim en NOVOS (Nu Ook Voor Ons Sport) verzorgden onlangs een badmintontoernooi voor sporters met een (veelal verstandelijke) beperking in de Van Rappardhal in Gorinchem. Tijdens het toernooi waren vier topspelers 'Aangepast Badminton' aanwezig. Het toernooi liet zien dat je ook met een beperking mee kunt doen aan sport.

Een rolstoeler, iemand met Parkinson, iemand met een blade en een jongeman met een aangeboren afwijking aan zijn arm, het hield geen van hen tegen te gaan badmintonnen op topniveau. Iedereen in de zaal keek zijn ogen uit tijdens de indrukkende demonstratie. De demonstratie inspireerde Stef (BC Raptim) en Zippora (NOVOS), ze werden als winnaars van de avond uitgeroepen met het aantal gemaakte punten.

Enthousiast geworden en wil je ook eens een training volgen, dat kan. De eerste 4 trainingen zijn zelfs gratis. Kijk even naar het Sportaanbod op de website van www.GorinchemBeweegt.nl of op www.stichting-novos.nl of op www.bcraptim.nl.

KRACHT VAN SPORT Ook dit initiatief is 'De kracht van Sport'. Dit initiatief wil dat iedereen in Gorinchem de kans krijgt om mee te doen, ook aan sport. Mensen die dat niet zelfstandig kunnen, krijgen ondersteuning op maat. Vanuit de persoonlijke omgeving of waar nodig van professionals.

Kijk voor meer informatie over 'De kracht van Sport' op www.gorinchembeweegt.nl.